Forum poświecone wszelakim pojazdom 2t .
Siemka mam taki problem że simek jak jest ciepły normalnie odpala z kopki a jak trochę przejadę i się zagrzeje to wtedy nie da się go odpalić z kopniaka tylko na po pych . Cylek 60/4/3, gaźnik amal 19 , zapłon platynowy . Co może być przyczyną ?
Żółtodziób
mialem kiedyś podobnie, zobacz przerwe na świeci, daj 0.4 lub 0.3 i zobacz czy nie ucieka kompresja spod cylindra, tam gdzie jest uszczelka
Żółtodziób
przygnij bardziej swiecę . ja tak miałem to przygiołem na oko bardzo dużo i palił dobrze na ciepłym na zimnym .
Też tak próbowałem i nadal jest tak samo. Nie wiem czy to nie jest wina cewki butelkowiej lub cewki zapłonowej ponieważ ostatnio przerobiłem elektrykę z 6 na 12 v i wymieniłem org używany iskrownik z cewką butelkową
może po prostu niektóre platynkowce tak mają... ja na swoich platynach też miałem taki problem i raczej się nie dało tego wyeliminować chociaż jak kupiłem świece o niższej ciepłocie to trochę lepiej palił na ciepłym z ok 3/4kopa
Żółtodziób
12343 napisał:
może po prostu niektóre platynkowce tak mają... ja na swoich platynach też miałem taki problem i raczej się nie dało tego wyeliminować chociaż jak kupiłem świece o niższej ciepłocie to trochę lepiej palił na ciepłym z ok 3/4kopa
niektóre platynowce tak mają... ??? loooooooool dawno takiej głupoty nie słyszałem
dlaczego głupoty?? po prostu już w 3 simkach na platynach się z tym problemem spotykam i kilka razy na różnych forach o simsonach ludzie podają takie same problemy...
Ostatnio edytowany przez 12343 (2014-04-01 16:37:16)
Żółtodziób
bo jak sie nie umie zrobić, albo sie źle zrobi to tak jest Dużo osób narzeka na platyny, ja mam przejechałem od kupna, jakies 4,5tys km i ani razu mi sie nie przestawiły . Tylko raz mi kondensator padl
Żółtodziób
Kacpe1998k NIE Patrz ile ma być przed GMP w takich setach tam się ustawia na słuch *jak się wkreca czy nie przerywa itp ! wiem coś o tym