Forum poświecone wszelakim pojazdom 2t .
Żółtodziób
Witam chciałbym wam przedstawić swojego simsona enduro s51 (na początku 50ddr). Potem siedziało w nim 70/4/3 na amalu 21 spawaku od matima z s.net i zapłonie elektronicznym (potem krzywce bo magneto się rozleciało) aktualnie składam do niego silnik 60/2 na 7000rpm i standardowym osprzętem bo 70 paliło 5-7/100 a jak wiadomo paliwo drogie aktualnie zaczynam projekt bigbore 100 wystrojone pod jakieś 12500 mam juz tuleję i napawany cyl kartery idą do napawania w najbliższym czasie, jak wpadnie troche kasy to kupię tłok od ag100 na 53,25mm no i zacznę działać konkretniej
temat postaram się aktualizować jak najczęściej, ale wiadomo nie na wszystko jest czas... A oto jak simek chodził na 70/4/3 po 3 krotnym zatarciu
https://www.youtube.com/watch?v=WwESKKuV8FE (polecam przewinąć do 1;10
)
zdjęcia z porojektu bb i aktualne zdjęcia simsona dodam do końca tygodnia
Ostatnio edytowany przez chudybb100 (2014-03-10 16:07:40)
Żółtodziób
tzn pierwsze myślełm nad 13500 ale teoretyczna bezpieczna prędkość tłoka kończy się przy 12700 także...
Żółtodziób
kopajka od rometa, ale ważne że jest czym odpalać, chciałbym kupić enduro ale kasy brak
Żółtodziób
dokładnie, wolę dozbierać i kupić tłok zamiast kopki. Potem następne graty i następne i tak do zimy projekt powinien być ukończony. W zimie poprawki i dopieszczanie a na wiosnę wyjazd na drogę ^^
Żółtodziób
Zdjęcia miałem dodać jakiś czas temu i nie dodalem za co przpraszam, ale duzo sie ostatnio działo xD projekt 100 narazie zostaje wstrzymany ponieważ wpadło mi troche gratów pod 77/5m lc
Są to cylinder am6, tłok stage 6 r/t nominał, zacisk z apki sr i kartery poszły do napawania, następnie pójdą na roztoczenie gniazd lozyskowych na wale bo są strasznie wyrąbane. W najbliższym czasie wpadnie chlodnica i węże. pompa jest elektryczna (nie wiadomo od czego i do czego ale bedzie działać) zdjęcia gratów dodam w piątek albo sobotę (trzeba kombinować rezo xD)
Żółtodziób
70 zatarł sie bo cyl i głowica siedzialy na 2 szpilkach (jedna urwalem bo przykrecalem jak ulomny) podczas jazdy chwycił lewe i sie zatal, a na filmiku palowalem bo zatartego juz nie szkoda xD