Forum poświecone wszelakim pojazdom 2t .
Witam!
Chciałbym wam zaprezentować mojego Simsona S70.
Kupiłem go 05.11.2013r . Dałem za niego 1750zł Myśle że opłacało sie jak za taki stan. Jestem z niego jak narazie zadowolony . Siedzi tam cylinder,głowica tłok firmy ALMOT , wał s70 , gaźnik Bing 17 , wydech Fi32 z bulwa , zapłon 12V platynki , posiada obrotomierz. Zapraszam do komentowania!
05.11.13
Tak wyglądał jak kupiłem
14.11.13
Amortyzatory zakupione od użytkownika Skill
06.12.13
Pikowany pokrowiec siedzenia i gumy na lagi zamówione z JackMotors.pl
15.12.13
Opona ; Vee Rubber VRM 094 2,75
Linka hamulca przód i sprzęgła
Uszczelka pokrywy sprzęgła zamówione z JackMotors.pl
08.01.2014
2x Dętka 2,75x16
Guma Startera
Nakrętki wętylka CARBON MZA
01.02.2014
Po założeniu części Simson prezentuje się tak ;
12.02.2013
Kolejne części z JackMotors.pl
- ŚWIECA ZAPŁONOWA NGK B8HS
- FAJKA ŚWIECY NGK
- KOREK ZBIORNIKA PALIWA SIMSON+KLUCZYKI MZA
- x2 NAKLEJKA SIMSON ZBIORNIKA BIEL-CZERŃ-SREBR
No no spoko simek Przyjemnie byłoby widzieć clear'a H4. Mógłbyś mi nagrać filmik jak chodzi silnik bo właśnie przymierzam się do tego tłumika (tylko nie nagrywaj kalkulatorem )
Clear w planach ;] i malowanie też Powiem ci że fajnie gwizda na bulwiaku Nagram coś jak go złoże bo kupiłem niedawno kondensator , platynki , klina i aku Jak złoże to nagram coś
Jak myślicie będzie pasował taki kolor bak i pokrywy na (http://s1.blomedia.pl/autokult.pl/image … 217662.jpg) a błotniki na czarno
Komentować !
Bak posiada troche wgniotek i pokrywy w niektórych miejscach są poobdzierane. Chce odswieżyć kolorek baku i pokryw , błotniki na czarno. Wpadnie clear i może jeszcze zmienie podnóżek kierowcy żeby posiadał miejsce na podpórke :] I klakson napewno schowam Jak simek będzie już złożony-wyregulowany to porobie fotki i nagram filmik z pracy silnika ;]
Jak ktoś ma jakies propozycje co by zmienić to pisać śmiało ;]
Ostatnio edytowany przez Kaczor_ (2014-03-08 08:34:05)
Plany na przyszłość hmm. Tak jak mówiłem może w tym miesiacu oddam bak,pokrywy,błotniki,przełaczniki,mocowanie kierunkowskazów do malowania.
Części potrzebne na teraz ;
- świeca NGK B7HS
- 2x CHLAPACZ BŁOTNIKA SIMSON PLASTIK ORG
- 2x KLOSZ KIERUNKOWSKAZU SIMSON OKRĄGŁY PRZÓD
- 2x KLOSZ KIERUNKOWSKAZU SIMSON OKRĄGŁY TYŁ
- 5x ŻARÓWKA 12V 21W BA15S POMARAŃCZOWA
Świece musze mieć jakaś zawsze w simku na zapas. Cleara też będe chciał kupic. I to chyba jak narazie tyle wizualnie. Tarcza jeszcze od zx6r marzy mi się w simku ale drogi biznes xD A mechanicznie to na przyszły sezon 77/4 ;]
zacny dupowóz schowaj klakson bo nie wyjściowo to wygląda
Można by było nagrac jakiś filmik
Klakson schowam jak oddam elementy do malowania. Filmik z pracy silnika nagram jutro-pojutrze zobaczymy. Kupiłem nowy kondensator,platynki to będe chciał założyc i wyregulować . Jak ogarne to jakiś filmik będzie ;]
Dawaj filmik
aha
Skąd ty jesteś?