Forum po¶wiecone wszelakim pojazdom 2t .
Witam wszystkich. Oto mój pierwszy temat o mojej sr'ce, rocznik 1986. Jestem jej drugim w³a¶cicielem. Simek zosta³ zakupiony bodaj¿e w latach 90 przez mojego tatê. W roku 98 przeszed³ remont generalny oraz szlif w pobliskim zak³adzie, wtedy jeszcze wszystkie czê¶ci DDR. Od tego czasu sta³ wiêkszo¶æ w gara¿u i by³ u¿ywany na sporadyczne wyjazdy na ryby itp. Po paru latach zaczê³y siê pierwsze lekcje jazdy. Po opanowaniu potwora je¼dzi³em seri± przez ca³y pierwszy sezon 2012, jak wiadomo szybko znudzi³a mi siê seria i przysz³a kolej na przeróbki. Kupi³em u¿ywany cylinder 60/4/3, ga¼nik i po d³ugim czasie dopiero wydech, i tak min±³ sezon 2013. Tej zimy w silniku zosta³y wymienione ³o¿yska na Fagi C3 TVH. Teraz kolej na nowy prod¿ekt czyli 60/5/2m na t³oku meteor. Cylinder bêdzie przerabiany przez majstra Pypu140.
Bazê czyli 60cc RZT ju¿ posiadam.
Parê fotek:
http://www.bikepics.com/members/lukasz199831/86sr60/
Aktualny set:
-Cylinder DDR + t³ok DDR
-Ducati energia
-Amal 19
-Wydech seria
Kto spawa³ wydech? Zobaczymy jak to bêdzie lataæ, ¿yczê powodzenia
kolos51 napisał:
komin bardzo fajnie siê prezentuje a co do 60.4.3 by pypu to dobry wybór jednykm s³owem ten simek bedzie wiêcej lata³ ni¿ je¼dzi³ wynik:
Z tego co wiem to nie 60/4/3 a 60/5/2M :F
jak robi pypu to bêdzie konkret sam mia³em 60/4 i by³o dok³adnie tak zrobione jak chcia³em teraz wyczekuje 60/5/3m dolot 230* i majster mówi³ ¿e bêdzie konkretnie je¼dziæ a¿ sam siê bojê co to bêdzie xd
¯ó³todziób
Wydech chyba od simsona S, bo tak dziwnie nisko idzie. Ca³kiem przyjemnie siê zapowiada